Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kogeldruk Opel Crossland X

Vraag gesteld door op 10 september 2020

Wij overwegen een Crossland X aan te schaffen, echter wij twijfelen aan de kogeldruk van deze auto. Wij willen hier namelijk twee elektrische fietsen mee vervoeren. Volgens dealer is de kogeldruk 65 kg en kun je daar makkelijk twee fietsen + fietsendrager mee vervoeren. Klopt deze kogeldruk, we hebben ook op google gelezen dat dat 50kg is. Kunt u ons vertellen wat klopt?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kogeldruk van de Opel Crossland X die volgens de dealer 65 kg kogeldruk mag hebben. U twijfelt daarover.

Ik neem aan dat het om een nieuwe auto gaat en wanneer ik de meest recente prijslijst raadpleeg, meldt Opel inderdaad 65 kg voor alle Crossland X modellen, behalve de diesel automaat die 55 kg mag dragen. Dus de info van de dealer moet kloppen.

Het kan zeker zijn dat er in het verleden inderdaad sprake was van 50 kg. In oudere prijslijsten wordt de kogeldruk zelfs niet eens genoemd. Maar gaat het om een nieuw of recent exemplaar en niet de diesel met automaat versie, is inderdaad maximaal 65 kg toegestaan. Maar wanneer de dealer meldt dat twee e-bikes en een drager dus géén probleem is, moet hij zich nog maar eens verdiepen in het gewicht van de gemiddelde e-bike. Zonder accu is dat ongeveer 24 kg en een drager gaat richting de 17 kg. Dan is dat mogelijk nét aan.