Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Clio TCe 120 2017 schokt stationair

Vraag gesteld door op 3 september 2020

Onze Clio uit 2017 schokt stationair. Hij doet dit niet consequent maar bij een koude motor enige tijd wachtend bij stoplicht, 8 van de 10 keer. Nu kan de dealer niet echt vinden waar het aan ligt. De kleppen zijn gereinigd maar ook dat heeft geen bevredigend resultaat opgeleverd. Ook het advies van Renault Nederland om 98 te tanken ipv 95 omdat de motor gevoelig is, heeft na 2 tanks nog steeds niet het gewenste resultaat.

Hebben jullie hier misschien ervaring mee? De dealer biedt ons 4 uur gratis diagnosekosten aan, maar ik ben bang dat als zij dan niets vinden de overige kosten voor ons zullen zijn. Tijdens het rijden voel je soms dat hij inhoudt. We zijn als bijna een jaar bezig met deze klacht, maar is nog steeds niet opgelost

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U omschrijft een klacht over uw Renault Clio uit 2017. De motor schokt in de opwarmfase. De klacht wordt vaker gemeld, onder andere op het zeer informatieve Renault-forum en niet alleen bij de Clio, want de TCe motoren worden in verschillende modellen gebruikt. Gezien de ervaringen van Renault-eigenaren met hun dealer blijft het aanmodderen met dit euvel. Renault krijgt de klacht zo te lezen in ieder geval niet opgelost.

Hopelijk staat er een diagnose-expert op die de oorzaak kan aanwijzen en de vele klachten kan oplossen. Anders kan het een product-eigenschap zijn, een gevolg van milieu-eisen tijdens de opwarmfase van de motor. De vraag is dan of het gevolg, het stotteren, binnen het conformiteitsbeginsel past, dus of de auto daarmee voldoet aan de eigenschappen die u als klant redelijkerwijs mag verwachten.

U kunt in ieder geval het stappenplan klachten na aankoop volgen.