Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf nieuwe auto

Vraag gesteld door R. de Jonge op 4 september 2020

Ik ben voornemens om een nieuwe auto aan te gaan schaffen. Momenteel rij ik in een Renault Captur, die in oktober 6 jaar is. Wel wil ik weer een auto met een hoge instap aanschaffen, die gelijkwaardig is aan de Captur.

Kunt u mij adviseren welke auto het best uit de bus komt, en is het verstandig om over te stappen op en hybride auto? Ik rij gemiddeld 10.000 km op jaarbasis, dus dat is ook niet meer het meeste. Daarom bestaat bij mij de twijfel of ik over moet stappen op een hybride. Kunt u mij uit de droom helpen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft het voornemen om een nieuwe auto aan te schaffen en rijdt momenteel in een Renault Captur uit 2014. U zoekt weer een auto met hoge zit en vraagt welke auto het beste uit de bus komt.

Over het algemeen zien we wel dat auto's uit Japan en Korea het minst storingsgevoelig zijn.

Als u tevreden bent over de Renault Captur en uw garage zou ik zeker overwegen wederom een Renault Captur te kopen. Denkt u toch aan een ander merk en type auto dan kunt u kijken naar een:

  • Suzuki Vitara
  • Honda HRV
  • Kia Niro
  • Mazda CX30

Eventueel in hybride uitvoering.

Op onze website vindt u een zoekprogramma waar u uw wensen kunt aangeven. U kunt hier gelijk de kosten bij bijvoorbeeld 10.000 km/jr vinden en zo vergelijken tussen benzine en hybride.