Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vochtdruppels onder dashboardkastje bijrijderskant

Vraag gesteld door op 24 augustus 2020

Gisteren voelde mijn vrouw (op de bijrijdersstoel) waterdruppels op haar voet. Dit kwam vanaf de onderkant van het dashboardkastje vandaag. De vloeistof was kleurloos waardoor ik vermoed dat het van de airco is. Op de heenreis had ik de airco aan en toen was het nat. Op de terugreis had ik de airco uit en toen bleef het droog.
De garage gaf aan dat het condens van de airco betreft en dat dit bij veel auto's voorkomt. En dat hier niets aan wordt gedaan. Vraag aan u, is dit gebruikelijk, kan ik het zo laten of moet ik misschien naar een andere garage gaan? Het gaat om een Opel Astra uit 2006 (hatchback).

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Gisteren voelde uw vrouw op de bijrijdersplaats waterdruppels op haar voeten.

Uw garage geeft aan dat het condenswater van de airco is, dat dit bij veel auto's voorkomt en dat er niets aan gedaan hoeft te worden.
U vraagt nu of dit gebruikelijk is en of hier niets aan gedaan hoeft te worden.

Bij uw Opel Astra uit 2006 is vermoedelijk de afvoer van het condenswater van de airco verstopt waardoor het condenswater nu het interieur in loopt.

De oplossing is om het interieurfilter, het kachelhuis en de afvoer van het condenswater van de airco te laten vervangen/reinigen bij uw eigen garage of een andere garage.