Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verschuifbare achterbank

Vraag gesteld door H.M.J. Theunissen op 11 augustus 2020

Ik heb een opvouwbare scootmobiel. Tot nu toe heb ik geen personenauto's gevonden met een hoge instap, waarbij de kofferbak groot genoeg is om de scoot in de lengterichting te plaatsen. De lengte van de scoot is 90 centimeter; die afstand moet er dus ook minimaal zijn in de kofferbak (meestal te meten vanaf de kopsteunen).

Twee auto's gevonden bij wie de achterbank verschuifbaar is, waardoor ook voldoende ruimte ontstaat: de Mazda 5 en de Yeti. Kent u andere modellen waarbij ik de scoot in de lengterichting kan plaatsen hetzij door een voldoende grote achterbak hetzij door een verschuifbare achterstoel/achterzitting?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een auto ruim genoeg om uw scootmobiel te huisvesten en het liefst met hoge zit.

De spoeling is inderdaad best dun. Er zijn redelijk wat auto's met voldoende diepte maar met hoge zit wordt het alweer wat lastiger óf flink aan de maat wat wellicht ook niet de bedoeling is. Helaas hebben we geen overzicht van auto's die aan deze wens kunnen voldoen maar bepaalde auto's i.c.m. met een compacte scootmobiel aan boord kom je nog weleens in de praktijk tegen. Dan denk ik aan twee modellen van Dacia die qua diepte kofferbak voorbij een meter gaan, zonder ingreep aan de achterbank. Misschien dat u de plaatselijke dealer eens zou kunnen bezoeken om te zitten en te passen.

De Dacia Dokker Stepway heeft een hoge zit en wat kofferruimte betreft een lage, toegankelijke tildrempel en zou de lengte van van de scootmobiel moeten kunnen hebben. De Dacia Logan MCV is ook nog een kandidaat maar in z'n geheel wel wat langer. De genoemde modellen staan nieuw in de showroom maar kennen ook voldoende aanbod op de gebruikte markt.