Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

remlichten fietsendrager -caravan

Vraag gesteld door H. Ouwerkerk op 21 augustus 2020

Remlichten van mijn auto (Kia - Sportage) functioneren prima. Bevestig ik de afneembare trekhaak en zet de fietsdrager erop, dan functioneren de remlichten ook goed. Raak ik echter de fietsdrager met mijn handen aan of zet ik een fiets op de fietsendrager, dan functioneren de remlichten van de fietsendrager niet meer.
Dit geldt ook voor mijn caravan. Remlichten van mijn auto (Kia - Sportage) functioneren prima. Bevestig ik de afneembare trekhaak en zet de fietsdrager erop, dan functioneren de remlichten ook goed. Raak ik echter de fietsdrager met mijn handen aan of zet ik een fiets op de fietsendrager, dan functioneren de remlichten van de fietsendrager niet meer.
Dit geldt ook voor mijn caravan. Als ik de caravanstekker in de stekkerdoos van de auto steek (zonder caravan aan de trekhaak te koppelen), dan doen de remlichten van de caravan het goed. Koppel ik de caravan erbij aan de trekhaak, dan functioneren de remlichten niet meer. Heeft u voor dit probleem misschien een mogelijke  oplossing?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een afneembare trekhaak op uw Kia Sportage, en de verlichting werkt niet als u de caravan zelf op aan de haak hangt.
of de fietsen op de fietsendrager plaatst.

Dit wijst  in de richting van een problee in de stekkerdoos of de bekabeling daarvan.
Misschien is een massadraad niet goed aangeloten of zorgt de druk op de trekhaak dat er een draad van de kabelboom ergens klem komt te zitten bijvoorbeeld.

Omdat het wel goed functioneert als de stekker aangesloten zit, maar er niets aan hangt, denk ik niet dat het geen probleem met de aanmelding van de trekhaakmodule.

Ik zou een garage of een specialist in electronica, het systeem verder laten onderzoeken.