Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geen trekkracht Opel Astra Sports Tourer Automaat

Vraag gesteld door W. Droppers op 16 augustus 2020

Ik rijd nu via ANWB private lease een Opel Astra Sports Tourer 1.4 Turbo 150 pk Online Edition Automaat (2017). Prima caravan trekker. Trekkracht geremd 1425 kg. Volgend jaar loopt mijn lease contract af. Maar de  Opel Astra Sports Tourer Automaat Turbo 107 kW 145 pk (2019) heeft een trekkracht van aanhangwagen geremd/ongeremd: 0 kg. Waarom? Niemand kan mij tot nu toe dit verklaren. ANWB private lease chat medewerker niet, Opel dealer niet, Opel Nederland niet en Opel Duitsland antwoordt niet. U bent mijn laatste  hoop!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt waarom een Opel Astra 1.4T automaat  sports Tourer niets mag trekken.

Of en hoeveel een auto mag of kan trekken wordt bepaald door de fabrikant van de auto. Alleen de fabrikant kan dus de juiste achterliggende reden opgeven. Aan het vermogen en koppel van de motor ligt het in ieder geval niet en ik kan me ook niet voorstellen dat de constructie van de auto het niet aan kan. Er wordt wel een kogeldruk van 75kg opgegeven, blijkbaar voor een fietsendrager.

Opel behoort tegenwoordig tot de PSA groep. We zien dan dat auto's met gelijke specificaties van Peugeot toch meer mogen trekken dan zijn Opel broertjes.

U schrijft dat wij uw laatste hoop zijn. Helaas kan ik u ook geen duidelijk antwoord geven.