Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete Spanje

Vraag gesteld door M.A. Kuiper op 27 augustus 2020

Ik ontving een boete op 8 febr 2020 te hard gereden. 100 euro. Ik lees: als je binnen 20 dagen betaalt is het 50%. Ik lees geen bankgegevens waar naar toe het moet. Ik wil zeker betalen en graag met 50% eraf. Graag uw hulp hoe en waar ik de juiste info vind om de juiste betaling te doen.

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U hebt een verkeerovertreding begaan in Spanje. Onlangs heeft u een brief ontvangen in het Spaans met betrekking tot de boete die hiervoor is opgelegd. U heeft begrepen dat als u de boete binnen 20 dagen na ontvangst van de brief betaalt, u een korting van 50% mag toepassen op het boete bedrag. U wilt graag weten waar u de betaalgegevens kunt vinden, zodat u de boete met korting kunt betalen.

Boete Spanje

De Spaanse autoriteiten geven, nadat een verkeersovertreding is vastgesteld een beschikking. In dit geval handelt het Ministerio de Interior de boete af. U kunt informatie over boete en de betaalmethode vinden op de website www.dgt.es.

Betalen per bankoverschrijving

Als het niet lukt om via de website het boetebedrag te betalen, raad ik u aan om een email te sturen aan info@dgt.es. U kunt dan vragen om het Iban en BIC-nummer.

Tot 8 september 2020 kunt u volstaan met een betaling van 50% van het boetebedrag.

Voor meer informatie over verkeersboetes uit Spanje verwijs ik u graag naar onze website.