Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkrijgbaarheid benzine zonder ethanol in buitenland

Vraag gesteld door op 3 augustus 2020

Ik wil graag weten hoe het staat met de verkrijgbaarheid van 98 octaan benzine zónder ethanol (of eventueel maximaal 5%) in het buitenland. Met name in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Een aantal jaren geleden was 98 octaan in Italië bijna nergens te krijgen. Verder wil ik graag weten of 98 octaan benzine in het buitenland ook maximaal 5% ethanol bevat of helemaal geen ethanol (zoals hier in Nederland BP en V-power).

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of E5 benzine in het buitenland met 98 octaan bij bepaalde merken óók vrij is van bio-ethanol.

In Nederland wordt dat al nagenoeg niet gecommuniceerd en of u het in de genoemde landen ook gaat vinden, heb ik al helemaal niet kunnen achterhalen. Uiteraard is E5 met 98 octaan bij nagenoeg alle stations in de betreffende landen verkrijgbaar, maar productinfo welke vrij zijn van ethanol kom ik helaas niet tegen. In Duitsland beweert men wel dat Shell V-Power dat aldaar wél is en Aral Ultimate 102 ook. Misschien dat V-Power in de overige landen dan ook vrij is van ethanol maar een definitief verlossend antwoord heb ik helaas niet kunnen vinden.

Er zijn overigens wel brandstofadditieven verkrijgbaar bij de betere automaterialenwinkels voor voertuigen die je liever vrij hebt van ethanol.