Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Twee- of vierwielaandrijving Polestar 2?

Vraag gesteld door op 3 augustus 2020

Wij overwegen de aanschaf van een Polestar 2 met trekhaak. Op dit moment is er een vierwielaangedreven model op de markt. Binnenkort komt er een goedkopere, uitgeklede versie op de markt met aandrijving op twee wielen. Vraag is: wat betekent dit voor de wegligging, de trekkracht en het optrekken? Met name de trekkracht van de caravan (huidige Polestar 2 kan max. 1500 kg trekken, onze caravan weegt 595 kg met laadvermogen 155 kg, totaal dus max. 750 kg).

Prijs van de huidig Polestar 2 is ca. € 60.000, de "uitgeklede versie" zou € 40.000 tot € 45.000 gaan kosten.

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

De specificaties van de tweewielaangedreven versie zijn nog niet bekend. Als deze ook een aanhanger mag trekken, dan verwacht  ik dat het voor de wegligging niet zo heel veel uit maakt, zeker niet voor de relatief lichte caravan die u heeft. De trekkracht van elektrische auto's is zo groot dat ik mij daar ook geen zorgen over maak. Het optrekken gaat met deze auto's, ook met een aanhanger er achter, moeiteloos.

De keerzijde is wel dat het verbruik van een elektrische auto, als daar een caravan mee wordt getrokken, enorm toeneemt. Bij een brandstofauto is dat natuurlijk ook het geval, maar het effect is bij een elektrische auto veel groter, hebben we gemerkt met tests met de Tesla Model 3 en Audi e-Tron. Omdat de actieradius al aanmerkelijk minder groot is dan bij een brandstofauto is dit een extra belangrijk punt.