Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stekkerdozen inspuiten of vaseline?

Vraag gesteld door P.J. de Vries op 6 augustus 2020

Om de stekkerpolen van de trekhaak gangbaar te houden wat kun je dan het beste doen? Vaseline om de polen te smeren of inspuiten met olie om de stekker van fietsendrager er gemakkelijk in te schuiven?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe de aansluitingen van de trekhaak stekkerdoos het beste kunt behandelen om de stekker van de fietsendrager zo soepel mogelijk in te pluggen.

Als eerste is het van belang dat de stekkerdoos goed wordt afgeschermd voor vocht en vuil wanneer deze niet gebruikt wordt. Dus let op dat het afschermend klepje goed sluit. En wat de stekker van de fietsendrager betreft dat deze droog, desnoods met een plastic zakje wordt afgeschermd, wanneer deze in een vochtige omgeving wordt opgeslagen. Dan nog kan het inderdaad zijn dat de nauw op elkaar aansluitende verbindingen wat stroef gaan.

Vaseline is dan zeker niet de oplossing omdat dit de neiging heeft om vuil juist vast te houden. U kunt dan het beste kiezen voor siliconenspray dat de stekker in het geheel wat soepeler in de stekkerdoos laat steken. Dat werkt prima zonder bijverschijnselen.