Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Probleem met verlichting fietsendrager

Vraag gesteld door A. van Sommeren op 8 augustus 2020

Ik heb een Kia Niro Hybride en een Diamant User Pro fietsendrager. Op het moment dat ik alleen mijn richtingwijzer naar links uitzet geen probleem. Echter wanneer ik tegelijkertijd rem dan geeft de auto een storingssignaal. De verlichting van de drager doet het dan wel maar heel erg zwak.

Het probleem blijft onveranderd wanneer ik de drager met 7 polige of 13 polige aansluiting koppel. Waar moet ik het probleem zoeken? De stekker van de drager bekeken en alles vast(er) geschroefd. Geen beschadigingen van de draden of zo te zien en contactpunten zijn allemaal schoon.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan dat bij een aangesloten stekker van de fietsendrager er diverse storingen ontstaan in de verlichting.

Ik sluit de fietsendrager min of meer wel uit als de veroorzaker. Dat geldt ook voor de aansluitingen in de stekkerdoos. Vermoedelijk wordt het probleem veroorzaakt door het ontbreken van een module die noodzakelijk is wanneer er extra verlichting wordt ingeplugd voor bijvoorbeeld een fietsendrager. Ik weet niet waar de trekhaak met bedrading is gemonteerd maar ik vermoed dat er een stukje elektronica ontbreekt. Deze trekhaak bedradingsspecialist kan het inbouwbedrijf vast adviseren hoe dit op te lossen.