Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Merkbeurt Kwikfit

Vraag gesteld door op 27 juli 2020

Mijn auto (Volvo V50 uit 2012) moet binnenkort een 200,000 km beurt. De beurten worden al jaren naar tevredenheid door Kwikfit uitgevoerd. Nu zag ik de mogelijkheid om een merkbeurt voor een Kwikfitprijs te laten uitvoeren. Maar wie schetst mijn verbazing dat op de Volvo site een richtprijs van 355 euro wordt gegeven, terwijl de Kwikfit prijs 381 euro bedraagt. Kwikfit zelf zegt dat de onderhoudspunten anders zullen zijn, maar kon mij geen duidelijkheid geven welke punten dat dan waren. Dat moest ik zelf onderzoeken. Vreemd verhaal! Ik vraag me af of u meer gelijkduidend commentaar van leden hoort.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de onderhoudskosten voor een 200.000 km beurt voor uw Volvo. De dealer zou dan feitelijk goedkoper moeten zijn dan de KwikFit.

Dat verwacht ik eerlijk gezegd niet en je moet de uit te voeren werkzaamheden van beide partijen naast elkaar leggen om de verschillen te ontdekken. Wanneer ik de betreffende webpagina van Volvo bekijk voor een richtprijs van een servicebeurt van een willekeurige V50 van dat bouwjaar, zie ik dat bij een tellerstand van 200.000 km naast de noodzakelijk controles, de olie ververst wordt met een nieuw oliefilter en interieurfilter. Men geeft ook aan dat er mogelijk nog aanvullende werkzaamheden verricht moeten worden zoals een nieuw luchtfilter, brandstoffilter en remvloeistof. Het zou kunnen dat KwikFit dit soort werkzaamheden al in de prijs heeft zitten en dat dit bij de dealer er extra bij komt.

Maar wanneer u inhoudelijk weet wat KwikFit voor dit bedrag tijdens de merkbeurt uitvoert én de Service Price Indicator van Volvo raadpleegt, dan heeft u de verschillen.