Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten remleidingen vervangen

Vraag gesteld door E. Terlingen op 8 augustus 2020

Ik heb mijn MB SLK 2009 voor een APK keuring aangeboden bij de dealer. Ik kreeg antwoord dat hij niet door de APK kwam omdat de remleidingen waren gecorrodeerd. De prijsopgave hiervan was ongeveer 3.000 euro dit lijk mij erg hoog?

Onderstaand de complete prijsopgave
Tijdens de controle van uw voertuig JZ-662-X hebben we vastgesteld dat de volgende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd:

  • Wisserbladen vernieuwen;
  • Knipperlicht lampjes links en rechts achter vervangen (APK afkeur);
  • Afdekking voor dakdrager bevestiging leveren;
  • Tussenstekkers nokkenasmagneten monteren (ivm olielekkage);
  • Waterafvoeren van carrosserie reinigen zodat water goed afgevoerd kan worden;
  • Remleidingen van voor naar links- en rechts achter (APK Afkeur).

Als ik bovenstaande begroot samen met de onderhoud dan kom ik op een offerte van € 3600,- incl. BTW.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Mercedes SLK is bij APK afgekeurd op o.a. twee gecorrodeerde remleidingen. Het herstel komt volgens opgave uit op 3000 euro. Dat lijkt u nogal veel.

Het bedrag lijkt me inderdaad rijkelijk hoog. Het zou inderdaad kunnen dat wat de kosten betreft de voornaamste kostenpost de remleiding l.v en r.a is die mogelijk compleet vervangen wordt. Dat kan uiteraard dan best een ingrijpende klus zijn. Maar wanneer ik kijk de tijd die voor een dergelijke klus staat voor deze auto, kom ik uit op een kleine 4 uur. Laat het dan met ontluchten erbij in totaal op 4,5 uur komen. Dan zou er wat materiaal betreft nog zeker zo'n ruim 2000 euro over moeten blijven.

Dat lijkt me voor twee remleidingen wel erg buitensporig. Misschien moet uw garage tóch wat meer gespecificeerd een prijsopgave doen want een bedrag van 3000 euro voor twee lampjes en twee remleidingen kan ik eerlijk gezegd niet verklaren.

Ik weet niet of u ook het formele afkeurrapport heeft van deze APK met daarop de betreffende afkeurpunten. U zou natuurlijk ook elders een prijsopgave kunnen laten doen om de genoemde punten in orde te krijgen.