Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling Peugeot 306

Vraag gesteld door op 4 augustus 2020

Mijn koppeling van mijn Peugeot 306 is 2 jaar geleden vervangen en begint nu al weer moeilijk te schakelen, het gebeurt vooral als ik al een tijdje gereden heb. Nu heb ik gelezen dat dit kan omdat de koppelingskabel niet origineel is en daardoor niet goed functioneert, klopt dit of weten jullie wat anders de oorzaak zou kunnen zijn?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Twee jaar geleden is de koppeling van uw Peugeot 306 vervangen en lijkt nu toch alweer lastiger te schakelen. U vraagt of het aan de koppelingskabel kan liggen die niet origineel is.

Een goed werkende kabel is wel essentieel maar een universele kabel hoeft niet per se minder goed te werken of minder duurzaam te zijn. Misschien dat de kabel te veel vrije slag heeft en dan werkt de zelfstellende functie niet goed. Maar nader onderzoek is toch noodzakelijk om vast te stellen of de kabel de boosdoener is of dat het elders gezocht moet worden. Misschien dat het zwaar schakelen vanuit de bak komt en is frisse bakolie misschien de oplossing. Maar op afstand kan ik u helaas geen concrete diagnose aanbieden en zal garagebezoek mogelijk wél een oorzaak opleveren.