Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Blower Iveco camper blaast niet meer

Vraag gesteld door op 7 augustus 2020

Vandaag tijdens het starten van de auto kwam ik er achter dat de blowers koude of warme lucht het niet meer doen in mijn Iveco Daily camperbusje. Eerder op de dag tijdens een andere rit werkten ze nog naar behoren maar nadat hij een uurtje had stilgestaan niet meer. Op elke stand 0 t/m 4 komt er uit geen enkele blazer lucht. Het veranderen van welke blazers actief zijn lijkt wel naar behoren te werken (ik hoor ze open en dicht gaan).

Is dit iets van een zekering wat ik eenvoudig zelf zou kunnen repareren of wijst dit op een kapot onderdeel?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De ventilatormotor van uw Iveco camper weigert dienst op alle vier de standen. U hoopt dat de oorzaak makkelijk te verhelpen valt.

Als het goed is is zekering F21 in de zekeringenkast in het interieur bestemd voor de verwarmingsblower. Misschien dat deze inderdaad defect is maar er zijn meerdere opties waardoor de motor het niet doet.

De schakelaar kan defect zijn en uiteraard de blower zelf ook. Er is ook nog een kachelweerstand die doorgebrand zou kunnen zijn. Misschien dat de zekering inderdaad defect is maar als gevolg van een defect onderdeel, zoals één van de genoemde. In ieder geval is het advies op zoek te gaan naar de betreffende zekering op de genoemde plek en eventueel te vervangen wanneer deze defect is. Wanneer deze vervolgens wéér doorbrandt, is het helaas geen simpel klusje meer om zelf dit op te lossen.