Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto start slecht

Vraag gesteld door J.C.H. Berghs op 5 augustus 2020

Sinds gisteren start mijn Opel Corsa D uit 2012 moeilijk, ook valt mij op dat de naalden op het dashboard (snelheid/toeren) trillen en daarna als hij aanspringt normaal gaan.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een slecht startende Opel Corsa met gelijktijdig een trillende naald van de snelheidsmeter en toerenteller.

Het komt voor dat het instrumentarium van het dashboard geen goed contact maakt met de stekker waaraan het is verbonden. Dan werken soms de controlelampjes en instrumenten niet of onvoorspelbaar en bovendien slaat de motor ook niet aan. Dat meldt de Wegenwacht die dat in tijd van nood wel kan oplossen. Dit instrumentenpaneel kan eventueel gereviseerd worden als duurzame oplossing. De dealer weet ongetwijfeld méér over dit toch wel typische Corsa kwaaltje.

Er zijn ook altijd nog andere oorzaken denkbaar zoals een slechte massa verbinding dat ook nog weleens voorkomt bij de Corsa. Maar het instrumentenpaneel is toch wel de hoofdverdachte. We zien dat deze in de praktijk voor dit soort problemen kan zorgen.