Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Airco van Peugeot 308 bj 2009 werkt niet

Vraag gesteld door A. Seri op 10 augustus 2020

Ik heb sinds drie jaar de Peugeot 308 bj 2009, de auto is op zich wel goed behalve het olieverbruik, en dat is denk ik voor iedereen die zulke auto heeft al bekend. Maar op de eerste jaar deed de airco gewoon goed, de tweede jaar niet meer. Bij een garage in Almere hebben ze de condensor vervangen en gas ingevuld, en toen heeft de airco een paar dagen goed gewerkt en daarna niet meer, deze zomer heb ik de druk sensor laten vervangen, en de Relais (de blauwe relais aan de voorkant van de condensor) ook laten vervangen maar toch niet werken. Heeft iemand misschien een idee wat het kan zijn?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Peugeot 308 uit 2009 met problemen aan de airco. In 2019 is de airco condensor vervangen waarna de airco een paar dagen gewerkt heeft. U geeft niet aan of u bent terug gegaan naar de garage  toen de airco wederom niet werkte.

Nu hebt u de druksensor en een relais laten vervangen zonder resultaat. U geeft niet aan waarom de druksensor en het relais vervangen zijn.

Het beste kunt u naar een airco specialist om diagnose te laten stellen aan het systeem. Het heeft geen zin en is bovendien onnodig kostbaar om zomaar onderdelen te gaan vervangen.

Verder is het belangrijk dat de juiste hoeveelheid van het juiste koudemiddel en olie in het systeem aanwezig is. Te weinig olie of koudemiddel kan storingen veroorzaken en de smering van de compressor in gevaar brengen met schade tot gevolg.