Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing in motor Peugeot 207 SW 1.6 88kW 2008

Vraag gesteld door M.J. van Veen op 15 juli 2020

Sinds April dit jaar hebben wij een Peugeot 207 SW 1.6 88kW (120pk) 2008 gekocht. Wij hebben nu lange en korte ritjes gereden, en hebben nu een probleem gevonden. In zijn 1e en 2e versnelling valt bij het optrekken de motor voor 0.5 seconde totaal dood en rijdt daarna weer vrolijk verder (soms 1x......soms 2x ......soms 3x ). Er gaan geen lampjes branden op het dashbord, ook geen melding in zijn boardcomputer.

Wij zijn meerdere keren terug geweest bij de garage met tot zo ver geen resultaat. Bij aanschaf is de distributieketting vervangen. Hij is verleden week ook bij de Peugeot dealer geweest voor een software update, maar hij was al up to date. Ook hebben ze het gashuis nagekeken en gereinigd. Vandaag de auto weer opgehaald met hetzelfde resultaat. Motor viel al 4x dood (0.5 seconde) in een ritje van 5 km naar huis.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een vervelend probleem aan uw Peugeot 207. De garage heeft al het nodige gedaan, echter zonder succes.

Een diagnose op afstand is uiteraard altijd lastig maar meedenken kan altijd. Ik weet van de Wegenwacht dat er weleens vocht kan zitten in de centrale motorcomputer. Het lijkt immers echt een elektronica probleem. Misschien dat dit een nuttige hint kan zijn. Zo ook mogelijk een vervuilde nokkenassensor waar de Wegenwacht ook melding van maakt. Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

Het is overigens wel de taak van de verkoper dit duurzaam op te lossen. Dus benadruk wel nadrukkelijk dat u dit gebrek binnen een redelijk termijn opgelost wilt zien.