Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 2.2 Boxer

Vraag gesteld door J.B. de Klerk op 23 juli 2020

Ben geïnteresseerd in een buscamper en zag er een uit 2013 waarvan de verkoper meldt dat de motor bij 88.000 km is gereviseerd, dat komt mij heel snel over, hij heeft momenteel 11.000 km gelopen. Volgens de verkoper is het een Ford motor die bekend staan om problemen en dat zou met de revisie zijn opgelost. Klopt dit verhaal?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een buscamper waarvan inmiddels de motor is gereviseerd. De verkoper refereert aan een uitgevoerde modificatie omtrent deze vroege motorschade aan deze Ford motor.

Dat verhaal kan heel goed kloppen. Vermoedelijk gaat het om de 2.2 TDCI motor die óók in de media de nodige roering heeft gegeven. Ik verwijs u naar deze pagina van de NKC omtrent dit onderwerp. Misschien zou u inhoudelijk nog kunnen vragen wat er bij de revisie precies is gewijzigd en gemodificeerd. Misschien zijn er zwaardere zuigers ingegaan om wat beter bestand te zijn tegen wat hogere motorbelasting. Overigens zou het gaan om de generatie 2.2 TDCI motoren van 2006-2011. Een buscamper van 2013 kán mogelijk ook best nog deze motor aan boord hebben vanwege later op kenteken zetten.