Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oldtimer

Vraag gesteld door P.E.E. Janssen op 6 juli 2020

Ik heb een Oldtimer vrachtauto (30 jaar) en wil hiermee door Zwitserland rijden. Zwitserland heeft een tol-vrijstellng voor oldtimers, echter moet dit via papieren aangetoond kunnen worden. In Duitsland hebben ze hiervoor het zogenaamde "H-kenteken". Hoe kan ik dit voor mijn voertuig aantonen? Is hier één of andere verklaring voor?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat met een oldtimer vrachtwagen naar Zwitserland. U vraagt hoe u kunt aantonen dat uw auto een oldtimer betreft. Aan de hand van het kentekenbewijs kunt u de leeftijd van de auto aantonen.

Voor voertuigen boven 3500 kg, waaronder ook zware campers, moet de zogenoemde Schwerverkehrsabgabe (PSVA) betaald worden. Bestuurders moeten zich hiervoor melden bij de douanekantoren aan de grensovergangen. Bij niet bemande overgangen staan borden met een telefoonnummer waar het voertuig na aanmelding geregistreerd wordt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de verblijfsduur. Kijk hier voor meer informatie over de registratie van een oldtimer (zoek op 'Schwerverkehrsabgabe').

Op onze website vindt u informatie over tol in Zwitserland.