Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Na starten van mijn Ford Focus C-Max valt het vermogen weg

Vraag gesteld door op 7 juli 2020

Vorig jaar 2019 een Ford Focus C-Max gekocht. 1.8 en 92.00 kW. Problemen met het wegvallen van het vermogen na het starten. Een jaar garantie en garage kon het probleem niet oplossen. Ik kreeg een andere dezelfde auto ook van 2010. Half jaar garantie maar ook deze auto heeft hetzelfde probleem. Weet iemand wat hier het probleem is want deze auto hoef ik wederom niet.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Tot twee keer toe treft u een Ford Focus C-Max 1.8 met hetzelfde motorische gebrek. U vraagt wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Ik kan u geen hele concrete oorzaak geven voor het omschreven probleem. Het is bekend dat deze generatie problemen heeft met het instrumentenpaneel met tal van storingen. Ook het starten wil dan daardoor nog weleens een probleem zijn. Slechte massa verbindingen is ook wel een euvel en de ECU, de motormanagement computer, kan bij deze Ford ook weleens falen waardoor de motor niet meer wil reageren op het  gaspedaal. Maar ik vrees dat nader onderzoek toch echt noodzakelijk is om tot een definitieve diagnose te komen. Hopelijk neemt de betreffende verkoper wel zijn verantwoordelijkheid en lost hij het in ieder geval op.