Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorproblemen Peugeot 5008

Vraag gesteld door W.H. Schipper op 6 juli 2020

In oktober 2019 Peugeot 5008 1.6 THP 16V 155PK 5P Aut. 64TGX3 uit 2012 gekocht. Met grote regelmaat technische problemen. Als grootste probleem hoog olieverbruik (1 liter: 500 km) Inmiddels garantie tm dec 2020 ipv april 2020. Recent heeft de dealer aangeboden het motorblok te vervangen, waarvoor ik 700 euro moet betalen. Ik heb geen vertrouwen meer in deze auto. Het THP type staat niet goed bekend. Is een VTI type motor wel betrouwbaar of is er een goed ander alternatief voor mijn huidige auto? Belangrijk is trekgewicht minimaal 1500 kg ivm caravan en ruime kofferruimte ivm 2 honden.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft inmiddels een slechte ervaring met uw Peugeot 5008 en het vertrouwen is onderhand wel op. U vraagt of de VTI motoruitvoering mogelijk beter is dan de THP versie bij u onder de kap.

De VTI-motoren zijn vrijwel gelijk aan de THP-motoren, maar missen de turbo. Olieverbruik en problemen met distributie komen daar ook wel wel voor maar het lijkt iets minder nadrukkelijk. Maar de mogelijke risico's zijn zeker onderhuids aanwezig. Wanneer ik u een alternatief zou moeten noemen zou u mogelijk eens kunnen kijken naar de Mazda CX-5. Hopelijk is deze ruim genoeg en kan ook redelijk tot goed met de 1500 kg wegende caravan uit de voeten. En deze auto heeft wel een hele betrouwbare en duurzame status. Misschien zou u eens naar dit alternatief kunnen kijken.