Naar artikel

Hulp van Wegenwacht bij lege accu elektrische auto?

Vraag gesteld door B.O. Bruntink op 10 juli 2020

Biedt de Wegenwacht ook hulp wanneer ik onverhoopt met mijn full elektrische auto onderweg zonder stroom kom te staan? Ik heb begrepen dat je een elektrische auto niet mag slepen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over Wegenwacht pechhulp bij een elektrische auto, bijvoorbeeld wanneer de auto zonder stroom komt te staan.

Onze wegenwachten krijgen speciale trainingen om bij storingen in het voertuig een inschatting te maken omtrent de veiligheid van de situatie en passende maatregelen te nemen indien nodig. Werken aan het hoog voltage gedeelte van de auto kan namelijk alleen in de veilige omgeving van een werkplaats gedaan worden. Mocht de wegenwacht constateren dat de storing daar vandaan komt en veroorzaakt het een mobiliteitsprobleem, dan wordt er gezorgd dat de auto in de werkplaats komt. Ook wanneer de tractie accu leeg is, zal er een passende oplossing geboden worden. De Wegenwacht beschikt ook over bergingsvoertuigen zonder de auto te hoeven slepen en zo kan de auto eventueel gebracht worden naar een laadstation.