Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dubbele benzine afschrijving

Vraag gesteld door E. Snoeker op 9 juli 2020

4 juli getankt in Frankrijk Longville bp autoroute 57740 kenteken X. Voor 53,55 euro maar er werd ook 120 euro van mijn abnamro afgeschreven? Hoe krijg ik die 120 euro terug?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft in Frankrijk benzine getankt langs de snelweg. Naast het verschuldigde bedrag voor de benzine is ook een bedrag van € 120,- afgeschreven van uw rekening. U wilt graag weten hoe u dit bedrag terug kunt krijgen.

Tankautomaten in Frankrijk

Bij het betalen met een bankpas bij een onbemand station wordt vaak eerst een standaardbedrag (borg) afgeschreven tussen de € 100 en € 150,-. In de meeste gevallen wordt het verschuldigde bedrag na het tanken afgeschreven en wordt de borg, weer vrijgegeven. In sommige gevallen duurt het echter enkele dagen tot zelfs twee weken voordat de borg weer wordt vrijgegeven.

Conclusie

Ik raad u aan om uw bankrekening de komende dagen in de gaten te houden. Als het bedrag ook na twee weken niet is vrijgegeven, raad ik u aan de onderneming (schriftelijk) te vragen om het onverschuldigde bedrag te retourneren. Wordt op dit schriftelijke verzoek niet gereageerd, dan kunt contact opnemen met het Europees Consumenten Centrum. Het ECC bemiddelt in grensoverschrijdende geschillen tussen ondernemers en consumenten.  

Voor meer informatie over tanken in Frankrijk verwijs ik u graag naar onze website.