Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Laadpalen EVBox

Vraag gesteld door op 2 juli 2020

U gaf eerder aan dat een laadpaal een jaartje of 10 mee moet gaan. EVbox heeft helaas een andere mening: "Over de uitspraken van de ANWB en de consumentenbond kan ik niks zeggen maar 10 jaar zonder onderhoud lijkt mij vrij onrealistisch. De vaste laadkabel alleen al is erg gevoelig voor slijtage" en "ik kan u verzekeren dat onderdelen absoluut slijten".

Mijn laadpaal is na 6 jaar defect. Kortom, zij nemen geen enkele verantwoordelijkheid: de hoogte van de reparatie is onbekend, "hele binnenwerk kan vervangen moeten worden" - en dan zijn reparatiekosten gelijk aan de aanschafkosten.

Erg teleurgesteld in deze reactie van EVBox, ook omdat de ANWB EVBox een betrouwbare partner noemt. Ik weet niet of het handig is om deze reactie nu te plaatsen, of dat u eerst eea wilt opvolgen met EVBox?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Dank voor het doorsturen van uw ervaring, die helaas negatief is.

Laadpalen zijn nog niet zo lang in grote aantallen op de markt dat we heel veel ervaring hebben. De verwachting is dat ze het gemiddeld toch wel een jaar of tien moeten kunnen uithouden, maar onderhoud is zeker noodzakelijk in die periode. De wijze van gebruik (bv. veel of weinig inpluggen) en mate van invloed van weer en wind spelen hier ook een grote rol in.

Er zal iemand van EVBox contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Als er geen (verlengde) garantie meer is, dan geldt hetzelfde als bij de reparatie aan een auto of wasmachine, dat een monteur eerst moet kijken wat er nu precies kapot is, voordat er gezegd kan worden wat de kosten zijn. Dat is altijd een onprettige situatie, zeker als er na de kosten voor een diagnose nog extra kosten zijn of een totale vervanging nodig is.