Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kiezen van een elektrische auto

Vraag gesteld door B. Brummelman op 15 juni 2020

Ik bezit een hybride VW Golf. Ik overweeg aanschaf van een volledig elektrische auto. Kunt u mij adviseren? Ongeveer weer van een vergelijkbare grootte. Liefst actieradius van 300 km of meer. Eigenlijk dien ik er ook een trekhaak aan te hebben. Liefst een Europees merk, hoewel niet noodzakelijk. Ook gaarne opties die binnenkort beschikbaar komen. Met de in het vooruitzicht gestelde subsidie van 4.000,- euro: van wanneer tot wanneer is daar gebruik van te maken en welke voorwaarden?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

De susbsidie is, zover beschikbaar, nog het hele jaar aanvraagbaar en voor volgend jaar is er een nieuw "potje". Op onze pagina over elektrisch rijden vindt u de voorwaarden en nog veel meer informatie over elektrische auto's, zols de modellen die er zijn en komen.

Als u van een hybride VW Golf wilt overstappen, is de volledig elektrische Golf wellicht een optie. De actieradius is wat aan de kleine kant voor u en de opvolger, de ID.3 staat in de startblokken. De Opel Corsa, Peugeot 208 of Renault Zoe zijn ook interesant als het om Europese auto's gaat. Op veel elektrische auto's is het monteren van een trekhaak niet mogelijk. Vaak mag er dan ook nog alleen een fietsenrek o.i.d. worden gemonteerd. Van de Nissan Leaf is mij bekend dat dit kan maar het trekken van een caravan begint bij elektrische auto's ver boven de € 50.000.