Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autobanden oppompen

Vraag gesteld door op 1 juli 2020

Het laatste jaar heb ik 4x een lekke band gehad, iedere keer een andere band. Het is twee keer thuis voor de deur gebeurd en twee keer dat ik ergens anders heen ben gereden in de stad en weer naar huis wilde, band plat....

Nu moet ik dan iedere keer de hulpdienst bellen die de reserveband erop zet (dat lukt mij zelf niet). Ik breng de lege band vervolgens naar de garage die hem oppompt, er mankeert verder nooit wat aan, dus hij gaat zo als reservewiel weer achterin de auto. Nu vind ik dat altijd een heel gedoe met de pechhulpdienst, kan ik niet zelf de band oppompen en wat voor pomp kan ik daar het beste voor gebruiken?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na herhaaldelijk een lege band vraagt u wat een makkelijke manier is om zélf de band weer enigszins op spanning te krijgen.

Wel merkwaardig dat er in alle gevallen nooit echt een lekkage is gevonden. Maar het oppompen kan in veel gevallen ook met een moderne fietspomp die vaak ook over een autobandventiel aansluiting beschikt. Er zijn immers ook fietsbanden met een dergelijk ventiel.

En anders zou u kunnen overwegen een voetpomp aan te schaffen met manometer om in tijd van nood de band op spanning te krijgen. Vanaf een tientje of twee zijn deze wel te koop bij de bekende automaterialen winkels of soms ook bij de bekende bouwmarkten. Online bestellen is natuurlijk ook snel geregeld. Er zijn nog andere opties zoals een klein compressortje, eventueel via de de aansluiting van de sigarenaansteker. Maar met de hand of voet gaat net zo makkelijk en hopelijk blijft het voorlopig bij deze vier incidenten.