Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasion

Vraag gesteld door op 5 juni 2020

Ik rijd nu een Mazda Demio uit 2001. Deze heeft ruim 250.000 gereden en ik denk dat ik hem maar moet vervangen. Ik zoek een auto die ongeveer even groot is of iets kleiner.

Pluspunt van de Demio is dat ik zelden pech heb. De hoge zit van de Demio wil ik graag behouden. Ik rijd gemiddeld 7 tot 8.000 km per jaar. Wat zou u mij adviseren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een vervanger voor uw trouwe Mazda Demio.

Ik ga er vanuit dat u een geschikte occasion zoekt. Ik weet natuurlijk niet binnen welk budget en eventueel nog andere criteria waar de auto aan moet voldoen. Maar als eerste denk ik uiteraard aan de opvolger van de Demio, de Mazda 2. Dat is feitelijk de opgefriste versie van de Demio die echt in alle opzichte weer beter is. De hoge zit is er in de loop der jaren wel vanaf gegaan en daarom is proefzitten wel noodzakelijk om te beoordelen of de zit nog wel hoog genoeg is.

Verder wil ik als alternatief de Suzuki Splash en de Opel Agila noemen die feitelijk hetzelfde zijn. Dat zijn compacte auto's met een zeer gewaardeerde zit en makkelijke instap. Een ander alternatief is de Daithatsu Cuore die klein van buiten is maar opvallend ruim van binnen. Dat geldt ook voor de bestuurdersplek die ook nog lekker hoog en veel overzicht biedt. Alle genoemden zijn zeer betrouwbaar en duurzaam. Dus misschien dat u uw vizier eens kunt richten op deze kandidaten.