Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage VW Golf station (2015)

Vraag gesteld door op 27 mei 2020

We hebben een vw golf gekocht, er zat een nare geur in, nu bleek dat er lekkage was via raam, langs de boxen in het achterportier, deze waren niet niet goed gekit! Garage heeft de bodem gereinigd en er andere matten in gelegd reuk is nu weg. Mijn vraag kent u dit probleem bij vw golf? kan het water schade hebben aangericht en heb ik kans dat de lekkage weer terugkomt?

De garagehouder heeft ons dit niet verteld bij de verkoop, terwijl hij het wist! Moeten we verdere actie ondernemen? Garagehouder heeft ons verzekerd dat het nu goed verholpen is. Kunnen we hiermee akkoord gaan, hij heeft mondeling garantie beloofd inzake deze lekkage.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft recent een 5 jaar oude VW Golf aangeschaft. De omschreven geur bleek afkomstig van een waterlekkage in de auto dat inmiddels volgend de verkoper is verholpen.

Formeel moet de verkoper een product afleveren zonder gebreken. De toch vaak herkenbare geur had voor de verkoper een signaal geweest moeten zijn om vóór aflevering al in te grijpen. Maar gelukkig lijkt hij met terugwerkende kracht toch aan zijn verantwoordelijkheid te hebben voldaan, gezien ook de omschreven oplossing.

Het verschijnsel is bekend bij deze generatie Golf en de gebrekkige afdichtingbinnen het portier is inderdaad de bekende oorzaak. Al met al ziet de ingreep er hoopvol uit maar blijft het jammer dat hij vooraf niet al had ingegrepen.

Het advies is uiteraard vinger aan de pols te houden wanneer er weer eens een fikse regenbui over trekt. Een inwendige lekkage valt vaak te herkennen aan beslagen ramen zodra het zonnetje zich laat zien. Wettelijk heeft u recht op 6 maanden garantie maar we zien een mondelinge toezegging liever zwart-op-wit. Maar zoals gezegd, de omschreven werkzaamheden passen bij het gebrek en de oorzaak en stemt mij wel gerust.