Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ervaringen bagagebox trekhaak

Vraag gesteld door S. van Horssen op 10 juni 2020

Wij hebben een andere auto gekocht waarvoor je geen dakkoffer kan huren, hebben we helaas net ontdekt. Dan moeten we eerst voor 400 euro + montage dakrails laten plaatsen en daarna nog de hele set huren.

We overwegen nu om een bagagebox voor op de trekhaak (kantelbaar) aan te schaffen voor 449,- zodat we dit probleem ook de komende jaren niet meer hebben. We hebben een Ford B max uit 2013. trekhaak mag max 50 kg kogeldruk hebben als ik het goed heb?

We zien echter nergens reviews van zo'n bagagebox voor op de trekhaak. Hebben jullie daar goede/slechte ervaringen over gehoord? tip of tricks? alle info is welkom.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of er reviews zijn van garageboxen die je op de trekhaak kunt plaatsen.

De ANWB had voor de Kampioen wel een dergelijke test in gedachte. Mogelijk gaat deze er alsnog komen maar helaas kan ik u dus niet middels een recente test adviseren met tips en tricks.

Deze bagageboxen zijn nog een relatief jong product en je komt het gebruik ervan maar mondjesmaat tegen. Vandaar dat dit toch een interessante test kan zijn wanneer steeds meer mensen hier naar grijpen. Ik kan u dus niet adviseren op het gebied van testresultaten maar wanneer ik u toch een suggestie mag doen dan is het advies voor een bekend merk te kiezen zoals Thule. Zowel op het gebied van fietsendragers en dakkoffers heeft dit merk een goede reputatie en zal u vermoedelijk aan een trekhaakbox daar ook een goede, veilige en duurzame koop aan hebben. Met uiteraard het advies de wettelijk maximale kogeldruk van uw B-Max van 50 kg niet te overschrijden.