Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting

Vraag gesteld door op 15 juni 2020

Afgelopejn vrijdag ben ik voor een motorstoring aan een Citroen C4 Picasso bj. 2009 automaat, naar de garage geweest. Uit rapport blijkt dat inlaatkleppen gereinigd moeten worden en mogelijk de distributieketting vervangen dient te worden. Mijn vraag is of dit bij een distributieketting wel nodig is.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Citroén C4 Picasso automaat uit 2009 heeft een motorstoring. Uit onderzoek van uw garage blijkt dat de inlaatkleppen gereinigd moeten worden en mogelijk de distributieketting vervangen. U vraagt of dit bij een distributieketting wel nodig is.

Vermoedelijk betreft het een THP motor. Problemen met de distributieketting en vervuiling van de inlaat komt bij deze motoren veelvuldig voor. Op internet maar ook op dit platform is hier veelvuldig over geschreven.

Als de distributieketting bij deze motoren uitrekt, verloopt de timing van de kleppen waardoor extra vervuiling zal optreden. Zowel Citroën, Peugeot als MINI die allen deze THP motor gebruiken, hebben coulanceregelingen voor deze problemen.