Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Benzinelucht

Vraag gesteld door A.A. Teunissen op 5 juni 2020

Mijn Opel Astra Sports Tourer (2011) handgeschakeld 120 pk, ruikt naar benzine bij wegrijden, langzaam rijden en stilstaan met draaiende motor. Mijn garage heeft de klep dampregeling vervangen en de leiding nagekeken. Dit heeft niet geholpen.

Bij een tweede bezoek heeft de garage een aircoreiniger in de airco gespoten in een poging het probleem op te lossen. Dit hielp ook niet. Op mijn suggestie dat het actieve koolstoffilter wellicht de oorzaak was, zei men dat het filter al bij een eerdere beurt was vervangen en dat dat ook niet de oorzaak kon zijn.

Inmiddels blijft mijn auto naar benzine ruiken en is het probleem nog niet opgelost, wat is uw advies?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U ruikt onder bepaalde omstandigheden een nadrukkelijke benzinelucht.

De genoemde klep van de dampregeling is op zich niet onlogisch geweest deze te vervangen. Daar kan wel vaker een storing in zitten. Maar ik kom ook nog weleens een roodkleurig membraam tegen dat kapot is in het kleppendeksel. Dit schijnt wel een typische kwaal te zijn met ook een reactie van de dampregelklep die ook vervangen is. Mogelijk is dit met elkaar in relatie te brengen en zou een Opeldealer hier wel iets in moeten herkennen. Een diagnose op afstand is altijd lastig maar misschien kunt u hier iets mee.