Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto kopen Peugeot 207 met motorlampje

Vraag gesteld door op 11 juni 2020

Ik sta op het punt om een Peugeot 207 te halen. Het motorlampje brandt. Bij het uitlezen gaf het aan dat de Lamdasonde vervangen moest worden. Dit heeft de eigenaar gedaan, maar lampje blijft branden. Garage geeft aan dat je ermee kan rijden. Auto is nogmaals uitgelezen en geeft nog steeds dezelfde melding aan (Lamdasonde).

De eigenaar geeft aan dat hij er altijd mee heeft gereden en er nooit problemen zijn geweest. En dat dit een bekende kwaal is bij Peugeot auto’s. De auto ziet er verder goed uit.

Mijn vraag is: klopt dit ook wat de eigenaar zegt. Het lampje brandt niet zomaar toch?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U staat op het punt een Peugeot 207 te gaan aanschaffen maar er brandt een motorstoringslampje.

Ik denk dat u er echt op moet staan dat dit lampje vóór aflevering uit moet zijn en dan doel ik uiteraard op waarom dit lampje brandt. Er is immers sprake van een storing. Daar hoef je op zich niet altijd iets van te merken maar storingslampjes dienen niet te branden en kan zelfs bij de APK afkeur betekenen.

Ook wanneer de auto prima hiermee rijdt is er tóch sprake van een gebrek. Misschien zit het probleem in de katalysator maar ik wil toch benadrukken dat het beter is géén auto te kopen met brandende storingslampje tenzij de verkoper op het koopcontract meldt dit bij aflevering opgelost te hebben.