Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Airco

Vraag gesteld door op 29 mei 2020

Vandaag bij het starten van de auto plus minus 1 seconde een vreemd geluid gehoord. Motor sloeg gewoon aan en ik kon zonder rare geluiden wegrijden. Tijdens het rijden blijkt dat de airconditioning helemaal niets doet. Aanjager van de auto op alle standen gehad, airco aan en uit gezet maar geen enkel verschil gemerkt in de uitstroom van de lucht.

Het kenteken van mijn auto is *-***-**, een Citroën uit 2013 met 117.000 km op de teller. Graag uw reactie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan slechts één seconde bij het starten een bijgeluid te hebben waargenomen. Nu blijkt de airco niet meer z'n verkoelende werking nog te hebben.

Een diagnose op afstand is niet altijd eenvoudig. Zeker wanneer het gaat om de oorzaak van een bijgeluid dat slecht één seconde heeft geduurd. Maar in combinatie met de niet meer werkende airco zou het misschien met de compressor te maken kunnen hebben die het koudemiddel van de airco moet rondpompen om voor verkoeling te zorgen.

Het zou kunnen dat deze nét op het moment va starten het begeven heeft, met een kort bijgeluid als gevolg. Nader onderzoek is noodzakelijk. Misschien kan dat bij deze specialist bij u in de buurt.