Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu tweedehands elektrische auto

Vraag gesteld door op 9 juni 2020

Helaas moeten we afscheid nemen van onze huidige benzine fiat 500. Nu willen we hem vervangen door een elektrische Fiat 500e. Zeker nu met de subsidie voor particulieren. Waar kunnen we op letten bij de accu, een belangrijk onderdeel? Of kan een diagnose uitgevoerd worden? Zo ja, waar?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Dat is best een lastige vraag, want de elektrische Fiat 500 wordt voor zover ik weet (nog) niet via de importeur en het officiële dealerkanaal naar Nederland gehaald. De in Nederland aanwezige voertuigen zijn meestal jong gebruikte exemplaren uit de Verenigde Staten, alwaar deze na afloop van de leasetermijn zijn verkocht.

Dat is in zoverre jammer, dat u de auto nog niet goed bij een merkdealer kunt laten bekijken. Voor het controleren van het batterijenpakket is speciale apparatuur en kennis in huis nodig en ik vrees dat die voorlopig nog niet bij de Fiatdealers aanwezig is. Er zijn wel Fiat dealers die bijvoorbeeld Mitsubishi als ander merk voeren en daardoor al kennis van (deels) elektrische auto's hebben. Maar de apparatuur is vaak merkgerelateerd.

Er is mij maar één merkonafhankelijk bedrijf in Nederland bekend die deze expertise in huis heeft en dat is de firma ZTA in Oosterhout. Gezien de relatieve onbekendheid met de Fiat 500e adviseer ik om goed op de gararantievoorwaarden te letten.