Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aandachtspunten Chrysler Grand Voyager 2005-2007

Vraag gesteld door B. Hagendijk op 14 juni 2020

Vanwege gezinsuitbreiding (straks 2 volwassenen, 4 kinderen en een grote hond) ben ik op zoek naar een grote auto. De enige met 7 zitplaatsen en een grote bagageruimte tot 7000 euro die ik kon vinden is een Chrysler Grand Voyager benzine. Dit in de bouwjaren 2005 (want stow and go) tot 2007 (einde serie).

Zijn er specifieke punten om op te letten bij aankoop van deze auto's? De 2.4 is voordeliger in verbruik, maar er zijn vooral 3.3 op de markt. Is er verschil in betrouwbaarheid? Ford Galaxy, Renault Grand Espace etc waren voldoende in zitruimte, maar qua bagageruimte erg beperkt. Is er misschien nog een auto die ik over het hoofd heb gezien?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een ruime MPV om twee volwassenen, vier kinderen en een grote hond te huisvesten.
 
Wat de Grand Voyager betreft krijgt de 3.3 l de voorkeur. Met de lichte motor onder de kap wordt het hard werken om de massa van de auto en het hele gezin mee te sjouwen. De V6 is daar technisch gezien wat beter tegen bestand.

Maar wat betrouwbaarheid en de daaraan gerelateerde kosten blijft een Voyager best een risicovolle koop. Soms kunnen de klachten relatief makkelijk op te lossen zijn maar met een leeftijd van 13-15 jaar breken wel de jaren aan waar hoge kosten op de loer liggen. En dat geldt zeker ook voor de Renault Grand Espace, hoewel kennelijk deze net als de Galaxy wat bagageruimte betreft al per definitie afvalt.

En daar wringt ook voornamelijk de schoen. Want wanneer ik een goede en betrouwbare 6/7 persoons MPV zou moeten aanwijzen, rekening houdend met het budget en de daaraan gerelateerde leeftijd en kilometerstand, zou de Mitsubishi Grandis de meest geschikte kandidaat zijn. Misschien nog een van laatste exemplaren van de Toyota Previa die tot 2005 heeft gelopen. Beiden staan bekend als zeer duurzaam en betrouwbaar.

En een redelijk alternatief zou nog de Hyundai Trajet kunnen zijn. Maar het voornaamste probleem blijft de ruimte achter de laatste zitrij. Dat blijft passen en meten. Met overigens het verwijderen van één onbenutte achterste stoel zou je misschien wel nét wat extra ruimte kunnen creëren, waardoor een van deze drie wel geschikt zou kunnen zijn.