Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zomerbanden

Vraag gesteld door op 4 mei 2020

Het merk Landsail, zomerbanden maat 225/45R/17. Heeft u ervaring / algemene testresultaten over dit  merk?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

Met belangstelling hebben we uw bericht gelezen. Als ANWB hebben we dit merk nog nooit getest. Als wij banden testen, moeten we een keuze maken uit meer dan 200 bandenmerken. In de regel kiezen we dan eerst de ongeveer 15 merken die samen zo'n 85% van de markt (Europese bandenverkopen) in handen hebben. Van die merken krijgen wij en onze testpartners de meeste vragen naar testresultaten.

Omdat we ook graag het hele prijsspectrum (van premium aanbieder tot budgetband) in de test vertegenwoordigd hebben, kiezen we ook zeker minder bekende banden uit voor een test. Die keuze wordt dan gemaakt op basis van de volgende criteria; laagste prijs op internet, aantal advertenties, vertegenwoordiging op vakbeurzen, overige markering inspanningen en zoekvragen van consumenten/leden op de internetsites van de testpartners.

Omdat we Landsail nooit getest hebben kunnen we u niet helpen aan testresultaten en we hebben ook geen ervaring met deze band (omdat hij toevallig eens onder een testauto zat of zo). Het is een Chinees merk en onze ervaring met Chinese banden is nogal eens dat ze niet helemaal aan onze Europese eisen (veilig weggedrag), verwachtingen (rij- en stuurgedrag) en omstandigheden (sterk wisselende dagelijkse weersomstandigheden, relatief hoge snelheden) voldoen.