Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarde auto

Vraag gesteld door op 8 mei 2020

Mijn werkgever wil voor mij aanschaffen een kia niro comfort line januari 2020, import auto met 3000 km op de teller Incl trekhaak en all season banden. Totaal aanschaf 26.000 euro, nieuwprijs - totaal 30.500 euro.

In 2022 moet ik deze auto wegens pensionering, verplicht overnemen tegen de dan geldende koerslijst en met ong 25000 km op de teller.

Moet dan wel worden uitgegaan van de anwb koerslijst? Hebt u een kleine indicatie wat deze auto dan waard zou zijn? Ik kom hier niet uit en ben huiverig of ik dan niet teveel zal moeten betalen voor deze auto.

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

Met belangstelling hebben wij uw bericht gelezen. Met onze autokostentool kunt u de te verwachten kosten vanaf aanschaf berekenen.

Als u onderaan de berekening op de link "toon basisgegevens" klikt, ziet u onze inschatting van de te verwachten inruilwaarde van de auto aan het eind van de ingevoerde gebruiksduur. Een betere inschatting van deze "restwaarde in de toekomst" kunnen we u niet geven.

De Niro is leverbaar als hybride, als plug-in hybride en als EV. Voor een hybride denk ik dat de restwaarde in 2022 van een 2020 auto met 25.000 op de teller ergens rond de 18.000 euro zal liggen. Met de tool kun u het zelf voor de andere motoruitvoeringen en uitrustingsvarianten narekenen.