Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak voor een Toyota Auris bj. 2018 Hybride tbv van 2 elektrische fietsen

Vraag gesteld door op 17 mei 2020

Voor de Auris Hybride schrijft de fabrikant een trekhaak voor met een maximale toegestane kogeldruk van 55 kg. Voor de niet hybride uitvoering wordt een trekhaak met maximale kogeldruk van 75 kg toegestaan.

Mijn vraag is kan de 75 kg trekhaak puur technisch gezien, gemonteerd worden onder de Hybride-uitvoering? Zo ja, kan dit dan op andere terreinen eventueel problemen opleveren?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is om onder een Toyota Auris Hybrid uit 2018 een trekhaak voor een benzine uitvoering, met een maximale kogeldruk van 65 kg, te monteren zodat u 2 elektrische fietsen kunt vervoeren.

Voor wat betreft de vormgeving ga ik er vanuit dat het past maar ik denk niet dat iemand deze trekhaak gaat monteren. Uw auto is niet geschikt oom meer dan 345 kg te trekken. Overigens is er voor zover ik kan nagaan geen trekhaak met een kogeldruk van 75 kg die onder deze auto past. De benzine versie heeft een kogeldruk van 65 kg.

Hoe dan ook, het is met een Auris hybrid niet toegestaan een kogeldruk van 55 kg te overschrijden omdat dit op het kenteken vermeld staat. Ook als u een trekhaak monteerd met een hogere kogeldruk geldt de laagste kogeldruk dus die van de auto.