Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Thuiskomer als reservewiel

Vraag gesteld door W.A. Zuiderwijk op 19 mei 2020

Mijn Hyundai Ioniq is voorzien van 15 inch velgen en heeft een reparatieset ipv een reservewiel. Op internet wordt een 17 inch thuiskomer aangeboden voor diverse typen Hyundai. Nu weet ik dat de duurste Ioniq versie 17 inch velgen heeft, maar past zo'n 17 inch thuiskomer ook op mijn auto? Op internet staat het vol met te kleine thuiskomers, maar niet over grotere dan de originele velgmaat.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een 17'' noodwiel zou kunnen passen onder uw Hyundai Ioniq die op 15'' wielen staat.

Voor het definitieve antwoord verwijs ik u toch naar de dealer. Ik weet niet wat de gemonteerde bandenmaat is op de aangeboden 17'' wielen en de velg specificaties zoals de steek en naafgat. Misschien is het ook van belang te weten om welk type Ioniq het hier gaat. Maar de noodwielen die specifiek voor de Ioniq bestemd zijn, laten de maatvoering zien van 125/80/15. Wellicht ook omdat deze in z'n geheel dan in de uitsparing past.

Een noodwielkit zou als accessoire verkrijgbaar moeten zijn. Tenzij de dealer kan bevestigen dat 17'' noodwielen er prima eronder passen maar ik heb daar geen concrete bevestiging van kunnen vinden.