Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startprobleem / autosleutel

Vraag gesteld door H.J. Valk op 21 mei 2020

Al 5 jaar rijden wij in een MB C klasse elegance auto. 2006. Auto rijdt nog fantastisch dank zij goed onderhoud. Er is maar een "zorgenkindje", en dat draait om het starten. Sinds kort is het "oorverdovend " stil als we de sleutel om-draaien om te starten. Dat is een aantal keren gebeurd.

Het bijzondere is dat na rond 15 minuten de motor wel aanslaat. Dit gebeurde gelukkig vlak bij ons huis. Beide electronische sleutels activeren het starten positief of negatief. Volgens onze vakgarage ligt het niet aan de startmotor of de accu (praktisch nieuw). Heeft u of heeft de Wegenwacht hiermee ervaring?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Mercedes C-klasse weigert sinds kort weleens dienst wanneer u de contactsleutel omdraait.

Van de Mercedes C-klasse W202,  W203, W204 komt een kapotte module van het contactslot nog weleens voor. Vervangen is dan noodzakelijk. Een kapotte remlichtschakelaar kan ook tot dit soort elektrische storingen leiden, die er op het eerste oog niets mee te maken lijken te hebben. De zekering van de startmotor wil wel eens defect raken, waardoor de motor niet start.

De Wegenwacht kan de zekering vervangen, maar dit heeft natuurlijk een oorzaak, dus snel in de garage de hele startmotor laten controleren is wel zeer raadzaam. Maar vermoedelijk zit het probleem dus in het contactslot zélf of misschien de remlichtschakelaar.