Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gasklephuis VW Golf

Vraag gesteld door op 7 mei 2020

Het gaat over VW Golf van juni 2012 met 125.000 km. Deze heeft een 4 cilinder 1197 cc benzine motor met 77KW. De auto gaf een storing en na het uitlezen blijkt dat het gasklephuis kapot is en dat reparatie ruim 700 euro gaat kosten.

Is dit gezien de leeftijd/km's van de auto te verwachten en zijn de kosten proportioneel?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Een defect gasklephuis bij uw VW Golf van 2012 gaat u zo'n 700 euro kosten. U vraagt of dit een te verwachten gebrek is en of de kosten proportioneel zijn.

Een defect gasklephuis is op zich niet héél buitensporig, echter vaak ook wel merk en type auto gerelateerd. Bij sommige merken hoor je het regelmatig en bij anderen opvallend genoeg nooit. Maar mocht vervanging noodzakelijk zijn dan is het nog enigszins acceptabel bij een respectabele kilometerstand. Dan denk ik vanaf ongeveer anderhalve ton en dan is dat in uw geval met 125.000 km op de teller best rijkelijk snel te noemen. 

Maar dit gebrek is deze generatie Golf niet helemaal vreemd gezien ook het aanbod van deze specialist die revisies uitvoert aan dit soort componenten. Misschien zou u aan uw garage nog kunnen voorleggen of dat nog een goedkopere optie zou kunnen zijn, maar het genoemde bedrag is eerlijk gezegd wel conform de ingreep. En wanneer de betreffende garage ook de dealer is die u deze auto ook geleverd heeft, zou u misschien nog kunnen aandringen op een stukje coulance. Want in alle redelijkheid had u van dit component best een langere levensduur mogen verwachten.