Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting vervangen Volkswagen Polo

Vraag gesteld door op 10 mei 2020

Vorige week begon mijn auto een slepend en fluitend geluid te maken bij stilstand voor een stoplicht. Dit gebeurde nadat ik 40 km had gereden. Bij doorrijden naar huis (2 km) verdween het geluid weer. De volgende dag weer getest of het geluid terugkwam en bij de koude start hoorde ik een ratelend geluid dat echter snel verdween.

Ik denk zelf aan de distributieketting. Ik heb gelezen dat de kosten van vervangen erg hoog zijn, maar dat bij sommige auto's de kettingspanner makkelijk bereikt kan worden, wat de kosten kan drukken. Ik kan echter nergens vinden of de kettingspanner van mijn auto goed te bereiken is. Het gaat om een VOLKSWAGEN POLO | 40 KW '143' | 2007.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volkswagen Polo 1.2 40KW begon een slepend, fluitend geluid te maken toen u stopte bij een verkeerslicht. De volgende ochtend bij de koude start hoorde u een rammelend geluid dat ook weer verdween.

Hoogst waarschijnlijk is hier sprake van een uitgerekte distributieketting. U moet hiermee zo snel mogelijk naar uw garage voor onderzoek. Waarschijnlijk is het vervangen van de kettingspanner niet voldoende maar dat zal onderzoek moeten uitwijzen.

Het is niet verstandig hiermee door te rijden, als de ketting breekt, ontstaat er grote motorschade.