Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automotor loopt onregelmatig na reparatie cilinderkop

Vraag gesteld door J.W. Proper op 19 mei 2020

Renault Laguna 3, 2 liter uit 2011 had een scheurtje in de cilinderkop. Nooit hard gereden, nooit te heet geweest. Wel witte rook en steeds koelvloeistof weg dus reparatie. Kop gereviseerd. Voor 4200 euro, maar was fijne auto dus toch gedaan. Inruil was weinig.

Rijdt op snelweg nog heerlijk zei het wat  "lui" als je gas geeft. Maar in de stad nogal schokkerig als ik gas loslaat vooral in de 2e/3e versnelling. Alsof de motor inhoudt. Het rijdt onrustig.

Stationair vind ik de motor ook onrustig. Af en toe hoor en voel je kleine onregelmatigheden in het draaien van de motor. Komt dit vaker voor na revisies? Is hier wat aan te doen denkt u, of moet ik ermee leren leven?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Op de motor van uw Renault Laguna III 2.0 uit 2011 is een nieuwe cilinderkop gemonteerd. Sinds die tijd is de motor onrustig en lui en loopt soms onregelmatig. U vraagt of dit vaker voorkomt na een reparatie aan de cilinderkop.

Ik zou hiermee terug gaan naar het bedrijf dat de reparatie heeft uitgevoerd. Na een dergelijke reparatie moet de motor probleemloos lopen.

Het eerste waar ik aan denk bij deze klachten is dat de distributie niet op tijd staat. Mogelijk zijn er foutcodes opgeslagen bij uitlezen computer maar dat hoeft niet.