Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto stuurt heel licht

Vraag gesteld door op 12 mei 2020

Mijn Suzuki Alto (2009) stuurt laatste maanden heel erg licht, soms zweverig. Voor mijn gevoel lijkt het erger te worden. Ik moet het stuur stevig vasthouden, zowel bij bochten als op rechte stukken. De schokbrekers zijn goed. Mijn all season banden net laten vervangen voor 4 nieuwe banden, maar het probleem blijft. Wat zou dit kunnen zijn?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Suzuki stuurt de laatste maanden erg licht en gedraagt zich zweverig. De banden zijn inmiddels vernieuwd en schokdempers goed bevonden.

Dan denk ik dat de aandacht uit moet naar de draagarmrubbers. Deze kunnen inmiddels na 11 jaar week en slap geworden zijn waardoor de auto zich minder strak op de weg gedraagt. Deze rubbers worden compleet met de draagarmen vervangen en zijn niet héél erg prijzig voor uw Alto. Maar met de- en montage denk ik wel dat u rond de 350 euro kwijt bent. Een dealer komt mogelijk nog wat duurder uit. Vervolgens moet de auto nog uitgelijnd worden en komt er nog zo'n 70 euro bij.

Maar het lijkt me uiteraard éérst slim deze rubbers door uw garage te laten beoordelen. Mogelijk komt men tot de zelfde conclusie mét de omschreven ingreep.