Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging MMI Audi Q3

Vraag gesteld door G.J. Huis in t Veld op 11 april 2020

Mijn auto is een AUDI Q3 TFSI Quatro S Tronic. Bouwjaar: 24-2-2015, gekocht als MARGE voertuig op 24-9-2015. Enige weken geleden begaf mijn navigatiesysteem het en gaf te lezen dat de kaartgegevens er niet waren.

Bij de garage, waar ik de auto heb gekocht, vond men geen oplossing en heeft men de auto naar de Audi dealer in Deventer gebracht. De boodschap was: de MMI-computer is kapot en moet worden vervangen, wat ongeveer 4.000 euro ex btw gaat kosten.

Ik schrok van de prijs en heb vervolgens gesteld, dat ik eerst de exacte gegevens wil horen. Hebt u enige ervaring op dit punt en wat adviseert u mij te gaan doen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een kostbaar probleem bij uw 5 jaar oude Audi Q3.

De MMI navigatie kent meer klachten omtrent met name leesfouten. Het is niet voor niets dat bepaalde specialisten herstelwerkzaamheden uitvoeren om de boel weer te laten functioneren. Wellicht voor een duidelijk lager bedrag dan de genoemde 4000 euro.

U heeft uw Audi destijds niet via de dealer aangeschaft. Op basis van conformiteit had u dan nog wel verdere stappen kunnen ondernemen. De verkoper uit Deventer destijds zal 5 jaar na dato zich niet geroepen voelen nu nog een duit in het zakje te doen. U kunt het uiteraard altijd voorleggen maar misschien is reparatie al een stuk draagdelijker wat kosten betreft. En hopelijk is de verkoper alsnog bereid een bijdrage te leveren in de kosten. Maar een onbekend verschijnsel is dit gebrek helaas niet.