Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Versnellingsbak Yeti 1.4 2012 defect

Vraag gesteld door op 17 april 2020

Mijn Yeti **-***-* en 124.000 km heeft een bijgeluid. Mijn garage heeft geconstateerd dat er ruimte op de lagers van de Versnellingsbak zit. Dat is toch absurd bij zo weinig km. We rijden met caravan geladen 1100 kg. Is dit de oorzaak.

Voorstel garage, bestaande bak vervangen door gereviseerde versnellingsbak univer totale kosten €1400. Of de bestaande bak reviseren voor €1719. Als tijdens deze reparatie blijkt dat het kroonwiel niet behoeft te worden vervangen, gaat er €455 af. Wat kan ik nog meer ingrijpende dingen verwachten? Wat is uw advies?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Wat u nog méér kunt verwachten durf ik niet te voorspellen. Behalve dat het mij verder ook zinvol lijkt de koppeling óók mee te vervangen bij deze tellerstand. Het betreft een 1.4 TSI en kan ook nog weleens distributieketting problemen laten zien. Maar dan moet ik voorspellende gaven hebben om u daar én andere mogelijke gebreken in de toekomst op te attenderen.

Maar het huidige probleem is erg vervelend én kostbaar en wat levensduur niet van wat u ervan had mogen verwachten. Als eerste eigenaar zou u dus best een coulant gebaar mogen verwachten van uw dealer. Een gereviseerde ruilbak lijkt mij de beste optie en het snelst te realiseren. Die ligt feitelijk al ergens klaar op de plank. Hopelijk met een compensatie van de dealer/importeur.