Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurbekrachtiging Mitsubishi colt 2009

Vraag gesteld door W.T. de Witte op 16 april 2020

Ik heb een Mitstubishi Colt edition two cleartec uit 2009 met 261.000 km. op de teller. Onlangs grote beurt gehad, en remmen rondom en banden vervangen. Als ik het stuur meer naar links (en rechts) draai dan hoor ik een zangerig, piepend geluid. Ik veronderstel dat dit gaat over de elektrische stuurbekrachtiging. Moet er een multiriem worden gespannen? Of iets anders?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een bijgeluid bij een stuurbeweging van uw Mitsubishi Colt en u vraagt zich af of dat een aandrijfriem kan zijn.

Zo te zien zit de bekrachtiger direct op het stuurhuis geplaatst en is volledig elektrisch. Ik zoek het geluid daarom niet in de riem maar meer in de bekrachtiger zelf. Ik denk dat wanneer dit geluid op een garage hefbrug te reproduceren valt, het redelijk makkelijk te traceren moet zijn. Maar vermoedelijk dus vanuit de bekrachtiger die ik voor revisie overigens nog weleens voorbij zie komen. Dus dat sluit ik niet uit gezien ook de tellerstand.

Zolang het echter slechts bij dit bijgeluid blijft, is ingrijpen misschien niet heel noodzakelijk. Kennelijk doet de besturing verder nog prima zijn werk.