Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Servicebeurt veilig

Vraag gesteld door J. van Beek op 30 april 2020

Is het verantwoord om servicebeurt uit te laten voeren als je tot de risico groep behoort. Begin van het jaar open hart operatie ondergaan.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het na een recent uitgevoerde open hart operatie wel verantwoord is een onderhoudsbeurt aan uw auto te laten uitvoeren.

Een begrijpelijke vraag. Uiteindelijk behoort u tot de risicogroep en heeft uw gezondheid alle prioriteit. Voor klanten die om soortgelijke redenen erg aan huis gebonden zijn, bieden veel garages en dealers de extra service de auto op te halen en weer keurig thuis af te leveren. Maar toch begrijp ik dat alle risico's zo veel mogelijk beperkt moeten worden. En gelijk heeft u.

De autobranche heeft er goed op weten te anticiperen en is het misschien goed vooraf bij uw garage te informeren wat men u kan aanbieden. Maar vervolgens lijkt het mij echt verstandig dit voor te leggen aan uw huisarts of cardioloog. Met name dus of op die manier, zoals uw garage voorstelt, de risico's te verwaarlozen zijn en het verantwoord is. En misschien nog met een aanvulling hoe het veiliger kan. Uw vraag is dus voor een deel té medisch om daar een concreet antwoord op te geven.